به گزارش ترجمان صبح، دکتر ایرج علیپور در بین خبرنگاران اظهار داشت: این دفتر به زودی راه اندازی شده و به موجب آن شاهد روابط اقتصادی منسجم بین طرف های اروپایی و ایران خواهیم بود.
به گفته وی، ممکن است ۱۵ الی ۲۰ شرکت بزرگ ایرانی نیز با دریافت استانداردهای اروپایی و نیز پیگیریهای لازم، به عنوان عضو سنای اقتصادی در اتحادیه اروپا مطرح شوند.
علیپور عنوان کرد: شرکت ها و کشورهای اروپایی برای اجرای برخی قراردادهای تجاری و اقتصادی منتظر توفیق دوباره روحانی در انتخابات دور دوازدهم ریاست جمهوری بودند تا از ادامه همکاری ها و اجرای برجام مطمئن شوند.
وی گفت: برجام دستاورد مهمی برای دولت یازدهم محسوب میشود ولی با توجه به اینکه در سال سوم دولت منعقد شد، نتوانست در طول مدت باقی مانده از عمر دولت یازدهم نتیجه مطلوبی داشته باشد چراکه فعالان اقتصادی اتحادیه اروپا منتظر تایید دوباره آقای روحانی از سوی ملت ایران در انتخابات دور دوازدهم ریاست جمهوری بودند.
این عضو سنای اقتصادی اروپا با بیان اینکه از بدو پیروزی انقلاب، روابط جمهوری اسلامی ایران و اتحادیه اروپا با فراز و نشیبهای فراوانی مواجه بوده است تصریح کرد: سیاستهای دولتهای مختلف در ایجاد و یا عدم ایجاد این روابط تاثیرگذار بوده بطوریکه با روی کار آمدن دولت یازدهم و طرح شعار تعامل با دنیا و حل بحران هسته ای، دوره جدیدی در روابط دو طرف شکل گرفته است.
علیپور با بیان اینکه روابط دیپلماتیک ایران با کشورهای بینالمللی پس از برجام وارد فصل نوینی شد یادآور شد: هیئتهای زیادی در سطوح بالای سیاسی و اقتصادی از کشورهای مختلف راهی تهران شدند تا بازارهای از دست رفته خود در دوران تحریم را باز یابند.
وی ضمن یادآوری اینکه پس از برجام سندهای همکاری دوجانبه در زمینههای اقتصادی و تجاری بین ایران و کشورهای اتحادیه اروپا امضا شد ادامه داد: باید توجه داشت که برخی کشورها و شرکتهای اروپایی برای اجرای قراردادها، احتیاط به خرج دادند چراکه آنها منتظر نتایج انتخابات ریاست جمهوری بودند تا از اجرای برجام اطمینان حاصل کنند.
وی از نقش برجام بر رفع بسیاری نگرانی ها و سوءتفاهمات بین ایران و اروپا گفت و خاطرنشان کرد: آمد و رفت هیئتهای مختلف اقتصادی نشان از تمایل طرفین و رقابت آنها برای ایجاد روابط اقتصادی با ایران است؛ در این شرایط ما میتوانیم مشکلات اقتصادی خود را حل کرده و با ورود فناوری و صنایع مختلف تولید داخلی را تقویت و همچنین در صادرات نفتی و غیر نفتی به توفیق لازم دست یابیم.
به گفتهی وی، افزایش آمار آرای آقای روحانی در انتخابات ریاست جمهوری، نشان از افزایش مقبولیت برنامههای وی از جمله برجام در بین مردم است، مردم نشان دادند که خواهان پیگیری برنامههای دولت یازدهم در دولت آینده هستند.
وی با بیان اینکه گرههای مشکلات اقتصادی کشور همچون اشتغال جوانان در سایه برجام رفع خواهد شد گفت: در سنای اقتصادی اتحادیه اروپا پیگیر اجرایی شدن تفاهمنامه های منعقد شده بین ایران و اروپا خواهیم بود تا به موجب آن، شاهد ورود سرمایه های بانکی، تکنولوژی و مبادلات گسترده بین دوطرف باشیم.
این عضو سنای اقتصادی اروپا، کمبود سرمایهگذاری در کشور را یکی از مهمترین مشکلات پیش روی توسعه ی اقتصادی و خروج از رکود عنوان کرد و افزود: در دوره جدید، اکثر طرحها و قراردادهای همکاری اروپایی با پشتیبانی سرمایهگذاری شرکتهای بزرگ وارد کشور خواهد شد.
وی با بیان اینکه به موجب قرارداد برجام، شرایط ورود ۱۲ تکنولوژی، از جمله تکنولوژی بهبود صنعت سیمان، تکنولوژی بهبود صنعت آلومینیوم، تکنولوژی بهبود صنعت شیشه، تکنولوژی در زمینه تولید نانو مواد دارویی و بهداشتی و غیره به کشور ایران، فراهم شده ابراز امیدواری کرد: با رایزنیهای انجام شده و با استقرار دولت دوازدهم، این قراردادهای تجاری و اقتصادی ایران با کشورهای اروپایی به نتیجه برسد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به مشکلات زیست محیطی کشور گفت: میتوان با رایزنی و استمرار روابط اقتصادی از بودجههای زیست محیطی اتحادیه اروپا بهره جست، به عنوان مثال در بحث دریاچه ارومیه میتوانیم از چنین بودجههایی بهره بگیریم.
علیپور همچنین از تولید نانومواد برای کنترل ریزگردها و رفع مشکلات زیست محیطی ناشی از آن در یکی از شرکتهای برزگ نانوتکنولوژی اروپایی خبر داد و گفت: از ۹ ماه پیش، چند دانشمند روی این نانو مواد کار کرده و به نتایج مطلوبی رسیدهاند، این مواد هیچ اثر زیست محیطی مخرب نداشته و با قیمت بسیار پایین مشکل بسیاری از کشورهای منطقه از جمله کشور ایران را حل خواهد کرد، در این زمینه نیز اطلاعات را به مسئولین سازمان محیط زیست ایران
وی یادآور شد: برای آذربایجانشرقی برنامههای وسیعی تعریف کردهایم، امیدوارم به زودی با استقرار تیم جدید دولت و نیز شورای شهر تبریز و معرفی شهردار این شهر، بتوانیم اقدامات جدی در حوزه راهسازی انجام دهیم.
علیپور همچنین از آمادگی شرکت های اروپایی برای اجرای پروژه های ریلی در کشور خبر داد و افزود: از جمله اینکه کارهای مقدماتی برای سرمایهگذاری در احداث و اجرای راهآهن میانه – اردبیل به ارزش دو میلیارد دلار با مشارکت سرمایه گذار ترکیهای با حمایت سنای اقتصادی اتحادیه اروپا انجام شده است.
وی با بیان اینکه صنایع غذایی از مزایای صادراتی استان آذربایجانشرقی محسوب میشود، گفت: در حال حاضر به دلیل سیل پناهندگان سه میلیون نفری در اتحادیه اروپا، این کشورها از لحاظ غذایی به مشکل خورده اند و این می تواند فرصتی برای صنایع غذایی داخل کشور ایران باشد.
عضو سنای اقتصادی اروپا با اشاره به لزوم اخذ برخی استانداردهای اروپایی برای کالاهای ایرانی، خاطرنشان کرد: برای صادارت انواع محصول به اروپا، ملزم به رعایت برخی از استانداردها هستیم، به همین منظور با لابراتور بوهم آلمان در مونیخ، قراردادی بستیم که به موجب آن کلیه محصولات غذایی داخلی که به منظور صادرات به این کشورها تهیه میشوند، استاندارد های لازم را اخذ می کنند که این میتواند فرصت مطلوبی برای صادرات مواد غذایی پیش روی ما ایجاد کند.
وی در پایان با اشاره به اینکه به پیشنهاد وی، ایران بصورت مستقل یک نماینده به سنای اقتصادی اروپا معرفی می کند افزود: در مرحله ی نخست، تلاش می کنیم تکنولوژی جدید راهسازی به همراه سرمایه گذاران اروپایی را به صورت بی او تی وارد پروژه های راهسازی در کشور کنیم.
گفتنی است، ایرج علیپور متولد ایران و تبعه کشور آلمان است،.
این شهروند ایرانی – آلمانی، بعنوان یکی از فعالان موفق اقتصادی، نماینده مسلمانان اروپا در سنای اقتصادی اتحادیه اروپا به شمار می آید.
وی به واسطه فعالیت اقتصادی موفق و محصول نوآورانه خود در سال ۲۰۱۴ به عضویت این سنا در آمده است.
سنای اقتصادی بازوی فکری اتحادیه اروپا است و طرح ها و برنامه های اقتصادی را تدوین می کند.