به گزارش ترجمان صبح به نقل از فارس ، بهزاد حاج علیلو، رئیس دانشگاه پیام نور تبریز اظهار داشت: خوشحالم از اینکه در سال حمایت از کالای ایرانی اولین همایشی که در این دانشگاه برگزار میشود همایش صنعت برق است.
حاج علیلو با بیان اینکه دانشگاه در آستانه ۳۰ سالگی قرار دارد، افزود: دانشگاه پیام نور جزو دانشگاههای جوان و روبهرشد و هدفمند است که در رأس آن توسعه آموزشهای مجازی قرار دارد.
وی ادامه داد: برگزاری این همایش در سالی که به حمایت از کالای ایرانی مزین شده است نشاندهنده اهمیت کالای ایرانی در برابر کالاهای خارجی است و در این راستا باید تمامی آحاد مردم به وسیله بسترسازی دانشگاهها در بهبود وضعیت اقتصادی مشارکت نمایند.
رئیس دانشگاه پیام نور اذعان داشت: بسیاری از افرادی که از دانشگاهها فارغالتحصیل میشوند گلایه دارند که نمیتوانیم وارد بازار کار و صنعت شویم و حل این موضوع جز با عمل به شعار حمایت از کالای ایرانی و رسیدن به استقلال اقتصادی میسر نمیشود.
صرفهجویی در راهسازی و جادهسازی
مهدی زاده از دیگر سخنرانان این همایش در خصوص مقوله انرژی در ساختمان گفت: مقوله انرژی در ساختمان مقولهای اساسی است که در این همایش به آن پرداخت میشود و مسئلهای که میخواهم ارایه کنم صرفهجویی در راهسازی و جاده سازی است.
وی ادامه داد: استفاده از پلیمر معدنی _ صنعتی نیکوفلاک که توسط مبتکر و شیمیدان روسی ارائه شده است در تثبیت و احداث لایههای روسازی و زیرسازی راهها و باندهای فرودگاهی است.
این کارشناس ادامه داد: در احداث جادهها و راهها با مشکل تأمین انرژی مواجه هستیم و برای تأمین آن مجبور به اجاره معادن میشویم و به خصوص در استانهای شمالی و جنوبی با توجه به کمبود مواد معدنی و فاصله طولانی با معادن احداث راه ها با مشکل هدر رفتن انرژی مواجه میشود.
وی برای رفع این مشکل استفاده از نیکوفلاک را برای احداث راه ها و باندهای فرودگاه ها پیشنهاد داد و افزود: نیکوفلاک یک ماده پلیمری –معدنی میباشد که به همراه سیمان با خاک مخلوط شده و باعث افزایش مقاومت خاک میگردد.
وی اذعان داشت: استفاده از این روش باعث کاهش هزینه ها تا ۲۷ درصد میگردد و همچنین آلودگی زیست محیطی کمتری ایجاد کرده و مدت زمان اجرای آن نسبت به روش سنتی کوتاهتر شده و تحمل بار در جاده دو تا سه برابر افزایش مییابد.
وی در ادامه به چند مزیت دیگر استفاده از این روش اشاره کرد و گفت: کاهش قابل توجه جذب آب، افزایش مقاومت در برابر سرما و پوسته پوسته شدن، افزایش مقاومت فشاری و بالا رفتن استحکام از جمله مزیتهای استفاده از این روش است.
مهدی زاده در پایان افزود: هم اکنون در شهر سن پترزبورگ و شبه جزیره کریمه از این روش برای راهسازی استفاده میشود و برای تثبیت و پایدار سازی خیابانهای شهر ارومیه در استفاده از این روش در نظر گرفته شده بود که پس از مدتی به دلایل مالی این پروژه متوقف شد.
این همایش با رونمایی از دیوار حمایت از کالای ایرانی و امضاء طومار توسط حضار برای حمایت از تولید داخلی پایان یافت.